Error: Your upload path is not valid or does not exist: /data/sites/web/jagacom/subsites/wpdev.jaga.com/wp-content/uploads The Bridge – Jaga

The Bridge

The Bridge

Land:
Nederland
Stad:
Rotterdam
Type gebouw:
Bureau
Jaga radiatoren:
Mini freestanding
Architect:
JHK Architects
Ingenieur:
Aronsohn Raadgevende Ingenieurs, Rotterdam
Hoofdaannemer:
Dura Vermeer Bouw Rotterdam
Oppervlakte:
18 000 m2

Kantoorgebouw “De Brug” van Unilever Bestfoods Nederland in Rotterdam is in het hele land bekend wegens de aparte architectuur en bevoorrechte ligging aan de Maas. Wat veel mensen niet weten, is dat het gebouw een uitstekend voorbeeld is van de toepassing van lage-temperatuurverwarming in combinatie met Low-H2O radiatoren. Er is namelijk geen sprake van wand- of vloerverwarming! Door enkel Low-H2O radiatoren van Jaga in combinatie met plafondkoeling te gebruiken, zijn we erin geslaagd een aangenaam en comfortabel binnenklimaat te creëren.
Al bij de ontwikkeling van het gebouw in 2001 werd vastgesteld dat duurzaamheid de centrale as van het project moest zijn, zowel voor verwarming als voor koeling. Geen gemakkelijke opdracht, aangezien de staalstructuur met 18.000 m2 aan kantoorruimte, verdeeld over vier verdiepingen, nagenoeg uitsluitend glazen wanden heeft.
De oplossing werd gevonden in de Mini, een toepassing van Low-H2O radiatoren van Jaga, die de koudeval van de ramen volledig absorbeert. De Mini van Jaga, gespecialiseerd in klimaatbeheersingsoplossingen.

Scroll to Top