Error: Your upload path is not valid or does not exist: /data/sites/web/jagacom/subsites/wpdev.jaga.com/wp-content/uploads The Husky Union Building – Jaga

The Husky Union Building

Gallery not found.

The Husky Union Building

Land:
Verenigde Staten van Amerika
Stad:
Seattle
Type gebouw:
Opleidingscentrum
Award:
Leed Gold
Jaga radiatoren:
Wandinbouw Mini Canal
Architect:
Perkins and Will
Hoofdaannemer:
Diamond B.
Oppervlakte:
262 000 m2

De Husky Union Building (HUB) in de bruisende campus van Seattle van de Universiteit van Washington, staat sinds 1948 in dienst van het studentenleven. Het volledige interieur van de HUB moest comfortabel, duurzaam en doelgericht worden geactualiseerd. De verbouwing van de HUB behaalde een Gouden LEED certificaat dankzij het gebruik van duurzame en efficiënte bouwelementen.
Om de beste oplossing voor een gevarieerde klimaatbeheersingsomgeving te vinden, hadden de ontwikkelaars een systeem op maat nodig dat krachtig maar toch flexibel genoeg was om zich snel aan te passen aan temperatuurschommelingen.
Voor de verscheidene balzalen van de HUB kozen de architecten voor een discrete verwarmingsefficiënte Mini Canal langs de perimeter van elke ruimte. Aangezien de Mini Canal naadloos in balzaalvloeren past, waren geen extra ruimte of leidingen nodig voor de installatie. Voor de talrijke gemeenschappelijke ruimten en stilteruimtes van de HUB kozen de ontwerpers voor inbouwradiatoren van Jaga om een krachtig maar toch discreet verwarmingssysteem te voorzien.
De Mini Canal en Inbouweenheden werden gebruikt in combinatie met een hoogefficiënte condensatieketel, waardoor de volledige oplossing de energie-efficiëntie van het gebouw verhoogt zonder in te boeten aan comfort. Bovendien kan het gebouw dankzij de unieke Low-H2O warmtewisselaars van Jaga zelfs bij temperatuurschommelingen door de weersomstandigheden of grote evenementen een comfortabel klimaat handhaven. Na de verbouwing zullen de innovatieve verbeteringen van de HUB, waaronder de verwarmingsoplossingen van Jaga, voor een energiebesparing van ongeveer 30% zorgen in vergelijking met het oorspronkelijke systeem.

Scroll to Top