Error: Your upload path is not valid or does not exist: /data/sites/web/jagacom/subsites/wpdev.jaga.com/wp-content/uploads Hotel Vanden Meersche – Jaga

Hotel Vanden Meersche

Hotel Vanden Meersche

Land:
België
Stad:
Gent
Type gebouw:
Hotel
Jaga radiatoren:
Mini Canal Hybrid
Architect:
ABETEC nv
Ingenieur:
ABETEC nv
Hoofdaannemer:
ZAMAN Yves & Co

Het Hotel Vanden Meersche, gelegen te Gent, is een imposant pand uit de 18de eeuw dat genoemd werd naar één van zijn eerste eigenaars. De herenwoning heeft een indrukwekkend interieur met vele wand- en plafondschilderingen. Het hotel was van 1892 tot 2003 eigendom van zusters die het pand uitbaatten als bejaardentehuis. Nadien werd Hotel Vanden Meersche volledig gerestaureerd en kreeg naast een woonfunctie ook enkele publieke functies.

Gezien de historische waarde van dit gebouw was de architect van de renovatie op zoek naar de meest geschikte HVAC-oplossing die aan de strenge normen van geklasseerde woningen zou kunnen voldoen. Zo mocht geen enkel toestel in de vloer of tegen de wand geplaatst worden, om zo het historische karakter te bewaren. Onze ingenieurs bedachten samen met de klant de meest ideale oplossing: onze vloerinbouwtoestellen verwerkt in de vensterbanken. Zo werd niet geraakt aan de historische pracht en praal, maar werd het pand wel voorzien van energiezuinige verwarming, dankzij deze op maat gemaakte Jaga radiator.

Scroll to Top